Hur man botar en feminist

Julig jag med gigantisk sidenrosett i håret i bästa iPhone-kvalité (nåja).
Omslaget till Hur man botar en feminist av Nanna Johansson.
 
Ett av paketen som låg under mammas gran ( en hög vas med prydnadspinnar med julljus på) imorse innehöll Nanna Johanssons senaste bok. Den är så klockren att jag knappt kan släppa den, precis som tidigare utgivna böcker av henne. I den här boken söker Johansson jobb via platsbanken och gör "vackra" Alliansen-collage. (Tack Victor!)
Supertips, läs allt hon gjort!
 
I ett annat paket var det ett perfekt mörkrött läppstift som får läpparna att se ut som rosenblad (skymtar på den första bilden).
Ikväll kommer Victoria och Maiken över och firar jul på bästa sätt - mojitos och popcorn till förhoppningsvis någon halvdramatisk chic flic. Lagom otvunget!

19:e december

Ett stycke nyckelben.
Jag har kommit hem! Eller hem till mamma, eller till Malmö. Jag känner mig lite vilsen i mitt eget rum. Egentligen är det väl för att en del av mina saker fattas för de står uppe i Göteborg nu. Och rummet luktar inte som i lägenheten i Göteborg heller, men jag gör. Eller ja, jag luktar matos. 
Nu ska jag rädda mina invånare i SimsCity från en femte Godzilla (VAD VILL DEN MIG?!).

I needed money 'cause I had none, I fought the law and the law won

För ett tag sedan hittade jag en pikétröja i källaren som jag hade när jag var tolv, fast givetvis hade jag inget minne av den. Hur som helst, tvättade jag den idag och var ganska glad för pikétröjor är fina.
Så ja, idag har jag tvättat igen. Tvättiderna är omänskligt korta, man hinner ju inte göra något på en och en halvtimme!
 
Jag spenderade ganska mycket tid på nätet, letandes efter vad jag vill bli när jag blir stor. Förstår fortfarande inte varför det som jag blir sugen på kostar en himla massa hundratusen och ligger i Stockholm. Jag vill inte åka till Stockholm, som om Göteborgs falafelbrist inte vore fruktansvärt nog. Och några hundratusen skrapar jag lätt fram ur bakfickan, vänta bara sådär hundra år, tack.
 
Hur som helst, nu sitter alla viktiga människor som går i Victors klass (och Victor också för den delen) och skriver mattetenta, den svåraste hittills på det tekniska basåret tror jag. Sedan skulle de väl komma hem till oss och fira att de är jullediga. Jag är inte alls sugen på det, tråkigt nog. Helst hade jag fortsatta läsa den där boken som har så små bokstäver att det nästan är jobbigt att läsa, men den är fasligt spännande så det är det värt!

Det var nästan alltid svart i tankarna på Långedragspaviljongen

Lite bilder från när jag utflyktade mig.
 
Sedan jag sist skrev här jag enbart läst Den hemliga historian (ja Maiken, jag tänker på dig när jag läser den) och spelat SimsCity. Fast det var inte helt sant, jag har städat och tvättat utan att gå vilse i mina egna kvarter onödigt många gånger och sen gick jag vilse någonstans på vägen hem från Järntorget, mest för jag tog fel spårvagn och hamnade jättefel.
Och mat! Jag har gjort grekisk sallad, halloumiburgare, scones och linssoppa denna helgen. Det är nästan så att det är skönt att inte bo med mamma (förlåt) för jag tvingas till att bli ett kulinariskt geni. Haha, inte ens jag själv trodde på att jag mirakulöst kan plötsigt kallas för geni på matlagningsfronten.
 
Nu borde jag skanna igenom Platsbanken och skicka in svar till antagning.se. Usch då.

Blundar tills jag skymtar lyckan och jag vet att allt är för bra nu

Bildbevis på att jag fortfarande lever trots ensidig kost och annat trams. Fast igår gjorde vi världens godaste hallmoumiburgare med zucchini och tsatsiki och grejer. Mat som nästan smälter i munnen måste vara den bästa maten, och där är glass och choklad inräknat!
 
Idag skulle jag ut och fota med en kompis jag hittade på Way Out West men när jag vaknade vid tio var det mörkt ute. Nu är klockan två och det är fortfarande mörkt ute så jag har gett upp hoppet om att få se dagens ljus idag. Dessutom regnar det så jag vill inte riktigt, men när sängen är nybäddad och jag dricker mitt favoritte för tillfället (Skånesommar) så gör kanske inte det så mycket. Jag får göra något vettigt senare.
(Ja, jag saknar både Skåne och sommar.) 
 

Girls only want boyfriends who have great skills

Dagens citat är inget nytt eller fyndigt, det är bara Napoleon Dynamite. Märkligt är hur jag kan ha missat denna fantastiska man så länge. Och så passar jag på att lägga upp min Illustration av honom, och det känns nästan knäppt hur mycket mer jag kan göra i det programmet nu när prova-på-perioden är slut.
 
Igår åkte jag till Långedrag och trodde flera gånger att jag hade hamnat fel innan jag kom fram för det tog så otroligt lång tid att ta sig dit. Jag var nära på att hoppa av spårvagnen för jag trodde att vi lämnat Göteborg. Men jag hittade dit, dock såg jag ingen paviljong? Har ganska dålig koll på det där med Göteborg egentligen, jag hittade i alla fall en liten hamn med fina träbryggor och solen låg fint på himlen. Så jag var så nöjd jag kunde bli med mina stelfrusna fingrar. 

Julmarknaden i Haga

Var på julmarknaden i Haga i helgen och det var mest jobbigt, för det var trångt och en massa människor så man såg ingenting. Fast Haga är himla fint, och de hade ENORMA lussebullar så det var bra.
 
Igår kom antagningsbeskedet, och jag kom inte in på mitt första val utan hamnade på en tråkig reservplats, dock kom jag in på mitt andra vilket är en engelskakurs som känns oerhört dammig och egentligen är jag inte alls sugen på att plugga något alls utan jag vill jobba och fotografera, egentligen. Men arbetsförmedlingen hjälper inte till med jobben utan de säger till mig att jag borde starta eget för sådana som jag får inte jobb. Och något måste man göra.

Hemsedal

Juste, för två veckor sedan åkte vi skidor i Hemsedal, Norge. Här är två bilder från vår balkong, lite lagom när det var dags att gå upp och äta frukost en morgon.

RSS 2.0