Mobilspel och tillbaka på hemmaplan

Hej det var ett tag sedan. Sedan sist har jag hittat världens finaste mobilspel som retar gallfeber på mig. Det heter Two Dots och är som ett Candy Crush för personer som tycker att utseendet är det viktigaste i spelet. Man ska ungefär klara kraven på antal pluttar som tas bort på varje bana. Och så är det tjusigt såklart.
 
Nu är jag på ett ganska kort stopp i Malmö innan jag och Victor ger oss ut på vår tågluff. Jag hoppas verkligen att det inte kommer regna så mycket som en del vädersidor har sagt!
 

Röstning och Liseberg

Den här helgen var farmor, hennes man och min syster och hälsade på i Göteborg. Alltså blev det en helg helt utan plugg, lite lyxigt. Vi åt bra middag och var på Liseberg, sådär obligatoriska saker att göra när det är fint väder och släkten hälsar på. Sen har jag också hunnit rösta, mest för att jag inte skulle glömma bort det på valdagen. Det måste vara lite vuxenpoäng på det.

Spöregn

Bild på Victors fina (och goda!) sushi.
Idag var jag på biblioteket en sväng och fy vad det regnar. Jag blev så blöt, överallt. Så nu ligger jag i sängen och kollar på tv-serier och har ätit pasta med pesto, känns som ett helt okej sätt att spendera en trist dag på. Sen ska jag lyssna på skivorna jag lånade på biblioteket förra veckan och plannera tågluff, också helt okej.

1500 bitar från onsdag till lördag

Eftersom vi hade pusslat hemma hos Victors kompis på Valborg fick jag mersmak och beställde hem ett pussel dagen efter av samma konstnär. I onsdags gick jag till Willys och hämtade ut en jättestor kartong som innehöll ett sprillans nytt pussel med 1500 bitar. Så från i onsdags har jag, Victor och vår roomie Emma hjälpts åt efter mån av tid att lägga ihop det. Lördag morgon var vi klara för det är sannerligen beroendeframkallande och det var mer än en kväll som vi gick och lade oss lång efter midnatt på grund av den grumliga tidsuppfattningen.
 

Malmö - en resa i tiden

På SVT-play finns det en dokumentär om Malmö i två delar, fylld av gamla bilder från tidigt 1900-tal och fram till de omfattande rivningarna på 70-talet. (Se den första delen här!) Bilden ovan är Stortorget 1908 tror jag, tycker att det är så himla häftigt att se de gamla byggnaderna precis som jag minns dem idag fast hundra år tidigare.

Pluggseghet och hemmagjord sushi

Jag sitter och försöker plugga på stadsbiblioteket som förövrigt är väldigt fint, vet inte om det är tack vare den två år långa renovering eller om det såg ut såhär innan också. Egentligen läser jag mer i resehandboken om Budapest än pluggar men vad kan en göra när motivationen brister? Jag har i alla fall gjort det jag absolut borde. Bredvid mig har min privata kock och eminenta sambo lite mer flyt med sin matte. Jag längtar mest efter att få gå hem så Victor kan göra sushi igen (bilden ovan är från förra gången) för det blir så himla gott när han gör det. Dessutom använder han aldrig scampi (ja, jag har klagat högljudt på de restauranger som fortfarande använder det), miljövänlighets poäng!

Om feministpunk

 
Bästa grejen man kan göra när man inte orkar plugga är egentligen att kolla på en dokumantär, så jag såg dokumentären om Kathleen Hanna, frontperson i Bikini Kill, Le Tigre och The Julie Ruins. (Se den här!) För övrigt har Kobra också gjort ett program om Riot Grrrls som rekomenderas men Kathleen Hanna är en så briljant person så man borde börja i den änden. 

En kort suck av Malmösommar

Ja, det är fortfarande bilder från när jag var i Malmö över påsken. Verkar som att jag tog en hel hög då. Det känns nästan vemodigt att kolla på bilder från ett par veckor sedan när det var sådär tjugo grader när det är ungefär tio och de säger att det ska regna fram tills på fredag. Det är nästan så att jag tror att sommaren flög förbi och nu är det höst igen. Men så illa får det inte vara, fy.

Första

Bilder från när jag var i Malmö.
Idag var det första maj och riktigt kallt. Vi valde ändå att trotsa kylan och stå på Järntorget klockan elva och lyssnade på tal innan vi gick i F!s tåg till Milleniumplatsen och lyssnade på Gudrun Schyman.

RSS 2.0