Koppmani

Koppar, i kanske för stora mänger (nej, man kan inte få för mycket koppar). Den översta är Elsa Beskows fiskprommenad som jag fick av Victoria. Då sprang genast och köpte tre muggar till, för kom igen, fiskarna har ju ankfötter!
De andra muggarna jag köpte under min visit i Malmö över julen är de nakna damerna med tillhörande fat och porslinsskedar med underkläder på.
Tyvärr följde de inte upp till Göteborg på grund av liten väska (eller mycket saker), så jag får klara mig på IKEA-kopparna som (antagligen) har stått här sedan urminnes tider.

Bergsbestigning och frukost

Ett boktips! Frukost på Tiffany's av Truman Capote är förvisso bara runt 120 sidor lång men man sugs in i Hollys mystik som beskrivs av den oerhört fascinerade grannen och berättaren i historian. Fast på grund av längden på boken så vägrade jag att sträckläsa så jag läste bara fem sidor i taget för att den skulle vara längre.

Och så till bergsbestigningen då; Malmö, eller Skåne, är som känt väldigt platt och när man är van vid det då känns Göteborg som oerhört kuperat och BERGIT. Så efter att ha bestigit ett snötäckt berg (läs: backen upp till busshållplatsen) har jag nu en svullen samt lila höft. Observera att detta var när jag var på väg till pubrundan som anordnades av en av skolans kårer, alltså INNAN pubrundan börjat. 

Hela huset

Bilder från Veronica Maggios och Håkan Hellströms nya video till låten "Hela huset". Kan inte låta bli att tycka att det finns många likheter mellan videon och filmen The Royal Tenenbaums av Wes Anderson, särskilt i Maggios klädval och frisyr. Tältet i slutet av videon bara måste anspela på filmen, eller så är det ett klockrent exempel på att great minds think alike? Troligtvis inte.
 

A B C

Lite pyssel som ska upp på väggarna. Bilderna är tillklippta vykort från Systrarna Grene och ramarna är från IKEA.

Igår åkte jag till Göteborg igen och sedan dess har jag hunnit packa upp och fixa lånakort och busskort (eller spårvagnskort) och sånt jobbigt. Det snöar och snöar och min prommenad blev kortare än tänkt på grund av stelfrusna händer och svidande kinder.
På måndag börjar jag skolan igen och jag hoppas på det att det kommer vara en hel hög med likasinnande människor där, eller åtminstone trevliga människor som gör att opeppen till skolan försvinner lite.

Filmtips

Igår såg jag cirka världens mest spännade film, Populaire. Den handlar om franska Rose som åker från sin lilla by till den större grannstaden för att bli assistent. Där upptäcker hennes arbetsgivare att hon har talang till att skriva i rasande fart och tränar henne för mästerskapen i maskinskrivning. Deras förhållande blir komplicerat och hjärtekrossande men annars är feel good-nivån skyhög! Kvinnosynen är tyvärr förfärlig i den, kanske för att porträttera sent femtiotal. 
 
Nu är det så att jag glömde min kamerasladd i Göteborg och är fortfarande i Malmö, så alla bilder jag tagit nu förblir i kameran ett tag till.

RSS 2.0